Ingredienser:
6 eggehviter, temperert
150 g sukker
180 g melis
Litt sitron
Sett ovnen på 100 grader.
Ha eggehvitene i en mikser med noen dråper sitron. Sett på litt under halv hastighet. Ta deg god tid. Pisk til det skummer.
Fortsett å piske. Sett halv hastighet. Tilsett en spiseskje sukker. Når den er pisket inn, tar du en spiseskje til. Gjenta til du har brukt all sukkeret.
Da er det melisen sin tur. Gjør det på samme måte.
Sett opp hastigheten. Pisk til massen er helt glatt. Når du tar opp pisken av marengsen skal toppen som danner seg bli stående og ikke falle sammen.
Nå er det på tide å ta frem en sprøytepose med rund tut på ca 1-1,5 cm. Om du ikke har kan du ta en brødpose eller frysepose og klippe av ett hjørne.
Ha bakepapir på en ett stekebrett.
Sprøyt spøkelser ved å holde sprøyteposen vertikalt. Lag den formen du ønsker. Fint blir det uansett.
Stekes 2 timer i forvarmet ovn ved 100 grader. Bruk helst varmluft.
Slå av ovnen og la døren på ovnen stå åpen.
Når spøkelsene er avkjølt kan de pyntes.
Smelt sjokolade. Ha sjokoladen i en frysepose. Klipp ett lite hull i enden. Tegn ansikter på spøkelsene.
Ferdig 🙂
De ble kjempe fine 🙂