Skumle spøkelser

29 okt

Ingredienser:
6 eggehviter, temperert
150 g sukker
180 g melis
Litt sitron

Sett ovnen på 100 grader.

Ha eggehvitene i en mikser med noen dråper sitron. Sett på litt under halv hastighet. Ta deg god tid. Pisk til det skummer.

IMG_1001.JPG
Fortsett å piske. Sett halv hastighet. Tilsett en spiseskje sukker. Når den er pisket inn, tar du en spiseskje til. Gjenta til du har brukt all sukkeret.
Da er det melisen sin tur. Gjør det på samme måte.
Sett opp hastigheten. Pisk til massen er helt glatt. Når du tar opp pisken av marengsen skal toppen som danner seg bli stående og ikke falle sammen.

Nå er det på tide å ta frem en sprøytepose med rund tut på ca 1-1,5 cm. Om du ikke har kan du ta en brødpose eller frysepose og klippe av ett hjørne.
Ha bakepapir på en ett stekebrett.
Sprøyt spøkelser ved å holde sprøyteposen vertikalt. Lag den formen du ønsker. Fint blir det uansett.

IMG_1002.JPG

IMG_1004.JPG
Stekes 2 timer i forvarmet ovn ved 100 grader. Bruk helst varmluft.

IMG_1003.JPG
Slå av ovnen og la døren på ovnen stå åpen.
Når spøkelsene er avkjølt kan de pyntes.
Smelt sjokolade. Ha sjokoladen i en frysepose. Klipp ett lite hull i enden. Tegn ansikter på spøkelsene.
Ferdig 🙂

IMG_1005-0.JPG

Én kommentar to “Skumle spøkelser”

  1. Veronique 29. oktober 2014 kl. 21:28 #

    De ble kjempe fine 🙂

Leave a reply to Veronique Avbryt svar